Skip to content
Thứ 2, ngày 16/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Sustainable Tourism
  • /
  • Students use seafood waste to grow safe vegetables

Students use seafood waste to grow safe vegetables

Cập nhật: 15/03/2017

Two students in Can Tho City are using waste from seafood processing factories to create microbiological sludge to grow safe vegetables and ornamental flowers.

Nguyen Huu Huy Hao, a third year student of the Can Tho Economics & Polytechnic College, and Phan Hong Muc, a third year student of the Can Tho University of Technology, defeated another 200 projects in the Mekong Delta to win the first prize at the ‘Y tuong khoi nghiep’ (Ideas for startups) competition initiated by the SIMVA Project.Hao and Muc were the representatives for the Mekong Delta at the national competition on innovative entrepreneurial ideas launched by the Vietnam Student Association’s central committee. The final round of the competition will be held in Hanoi in March 2017.

Vietnam is losing big resources as it cannot take full advantage of the waste produced by seafood processing factories. If their idea of re-using the waste is realistic, this will not only help create a new good source of fertilizer for plants, but also help mitigate the impact on the environment.

Hao said he had seen increasingly serious pollution caused by waste from seafood processing factories in Ca Mau and Bac Lieu. In early 2016, when implementing experiments on treating waste water with the teachers at the college, he found that the waste sludge after water treatment was left unused. The waste sludge contains many organic matters and does not contain chemicals or heavy metals. According to Hao, activated sludge after sedimentation contains many good organic substances which can be used together with other substances to grow orchids and vegetables. Muc said that Vietnam is losing big resources as it cannot take full advantage of the waste produced by seafood processing factories. If their idea of re-using the waste is realistic, this will not only help create a new good source of fertilizer for plants, but also help mitigate the impact on the environment. Hao’s and Muc’s microbiological sludge products have been used at many farms in Can Tho City and Mekong Delta’s provinces. Nguyen Van Phong, the owner of a vegetable farm in Can Tho City, is trying the sludge for the new vegetable and tomato varieties imported from the Netherlands. “The plants have been growing very well thanks to high nutrition level,” he said, adding that he plans to use the microbiological sludge for the whole farm. Nguyen Tri Thanh in Cai Rang district, who has been using the sludge for one month, confirmed that the proportion of nitrogen in the soil fertilized with the sludge is three to four times higher than normal, thus helping plants grow well and saving money for fertilizer.

TITC
Từ khóa:

Tin liên quan

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Ngày 21/3/2025, Thủ tướng Chính phủ chính thức phát động phong trào hỗ trợ vay vốn mua nhà cho người trẻ, tạo cơ hội sở hữu nhà, ổn định cuộc sống và thúc đẩy sự phát triển của thị trường bất động sản. Ngay sau đó, nhiều ngân hàng thương

Nâng niu những mảnh ghép văn hóa Cơ Tu

Tiếng kèn lá thánh thót tựa tiếng chim hót đưa du khách lạc vào không gian núi rừng hoang sơ. Trong bộ thổ cẩm truyền thống, già Bríu Pố (trú tại xã Lăng, huyện Tây Giang) bước ra, dẫn những người có mặt ở phố tây An Thượng (quận Ngũ

Đến với đất và người Thái Nguyên

Kon Tum khai thác tài nguyên độc đáo để phát triển du lịch

Du lịch cộng đồng tạo sinh kế bền vững cho đồng bào dân tộc thiểu số ở Lai Châu

Xem tiếp

Tin nổi bật

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Khai mạc Năm Du lịch Quốc gia – Huế 2025: Biểu tượng của sự đổi mới và phát triển dựa trên di sản

Net Zero: Góc nhìn từ chiến dịch “Giờ Trái đất”

Lan tỏa thông điệp sống xanh từ Giờ Trái đất

Khai mạc Ngày hội môi trường “Đà Nẵng xanh – Biển trong lành”

Xem nhiều nhất

Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Lợi ích của việc trồng và bảo vệ cây xanh - Giúp giảm thiểu ô nhiễm môi trường không khí ở Việt Nam
Vùng Đông Nam Bộ: Phát triển du lịch sinh thái từ khu dự trữ sinh quyển 
Phương án quy hoạch và quản lý, sử dụng thắng cảnh Bàu Trắng - Bình Thuận
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC