Skip to content
Thứ 2, ngày 09/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Banh Xeo – the Vietnamese delectable crispy cake for food lovers

Banh Xeo – the Vietnamese delectable crispy cake for food lovers

Cập nhật: 21/10/2022

(TITC) - The famous American Static Media Tasting Table for food and drinks site posted an article praising Vietnamese food - Banh Xeo, known as crispy pancakes.

Tasting Table stated, Vietnamese food is known for its simple, fresh and savoury ingredients. Pho or Banh Mi are popular Vietnamese food around the world, however, Vietnamese food has more than to offer with its diverse and delicious dishes that make up the tempting scene of cuisine that can hardly be found anywhere in the world.

Other dishes mentioned in the article include Bun Bo Hue (spicy beef noodles), Banh Khot (small crispy pancakes, filled with shrimp, green onion, and mung beans).

Back in time, Banh Xeo was made as a convenient meal for farmers and popular among the working class, its name simply came from the sound the crepe makes while cooking. Later on, this type of food carts made its way into restaurants and became vibrant with several famous chains, located mostly in Saigon and in many different regional styles across Vietnam.

Since the Banh Xeo has many different styles according to the regions, the dish remains complex to balance the great texture, flavours, and temperature. The version in Ho Chi Minh City and Can Tho consists of a turmeric-seasoned crêpe stuffed with tiny shrimp, fluffy rice, and rich pork belly. It is also commonly wrapped with large lettuce and herbs for added texture and flavour. A mixture of fish sauce, lime juice, sugar, and chiles is also a common dipping sauce, described by the Tasting Table. Other versions of Banh Xeo can be found in Quang Ngai or Quang Nam, where people have it by wrapping it with rice paper.

Wanting a fancier version of Banh Xeo, head to the restaurants, where Chefs include star fruit and banana, toss mushrooms, coconut or even lotus into their pancakes.

The article then showed readers how Banh Xeo is made. The batter is poured in the hot skillet, and sizzles audibly. The crepe is then cooked until the bottom is quite crispy, but the top should still be tender and custardy. At this point, a handful of bean sprouts can be added to the filling. The filling is then encased by folding the dish in half. It is then ready to eat with the garnishes and dipping sauce of choice.

Tourism Information Technology Center

TITC
Từ khóa:  crispy pancake, bánh xèo, Vietnamese food

Tin liên quan

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Ngày 21/3/2025, Thủ tướng Chính phủ chính thức phát động phong trào hỗ trợ vay vốn mua nhà cho người trẻ, tạo cơ hội sở hữu nhà, ổn định cuộc sống và thúc đẩy sự phát triển của thị trường bất động sản. Ngay sau đó, nhiều ngân hàng thương

Nâng niu những mảnh ghép văn hóa Cơ Tu

Tiếng kèn lá thánh thót tựa tiếng chim hót đưa du khách lạc vào không gian núi rừng hoang sơ. Trong bộ thổ cẩm truyền thống, già Bríu Pố (trú tại xã Lăng, huyện Tây Giang) bước ra, dẫn những người có mặt ở phố tây An Thượng (quận Ngũ

Đến với đất và người Thái Nguyên

Kon Tum khai thác tài nguyên độc đáo để phát triển du lịch

Du lịch cộng đồng tạo sinh kế bền vững cho đồng bào dân tộc thiểu số ở Lai Châu

Xem tiếp

Tin nổi bật

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Khai mạc Năm Du lịch Quốc gia – Huế 2025: Biểu tượng của sự đổi mới và phát triển dựa trên di sản

Net Zero: Góc nhìn từ chiến dịch “Giờ Trái đất”

Lan tỏa thông điệp sống xanh từ Giờ Trái đất

Khai mạc Ngày hội môi trường “Đà Nẵng xanh – Biển trong lành”

Xem nhiều nhất

Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Lợi ích của việc trồng và bảo vệ cây xanh - Giúp giảm thiểu ô nhiễm môi trường không khí ở Việt Nam
Vùng Đông Nam Bộ: Phát triển du lịch sinh thái từ khu dự trữ sinh quyển 
Đa dạng sinh học ở Việt Nam: Thực trạng và các giải pháp
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC