Skip to content
Thứ 3, ngày 10/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Chinese Yam cakes – a rural gift when coming to Hung Kings’ Temple

Chinese Yam cakes – a rural gift when coming to Hung Kings’ Temple

Cập nhật: 18/10/2022

Hung Kings’ Temple National Historic Site is located in Co Tich village, Hy Cuong commune, Viet Tri city, Phu Tho province. This is not only a sacred land, but also a famous tourist destination with charming landscapes and local specialties, leaving a special mark in the hearts of tourists.

Chinese yam cakes are made from Chinese yam that often grow wildly in mountainous areas. Chinese yams are often dug, peeled off, boiled, stir-fried or made soup. Chinese yams are also a food used to fight hunger during drought, famine or a drug to help reduce the appetite for sugar powder for people with diabetes because Chinese yams have a very high starch content (almost equal to that of rice) and contain the protein mucin, which hydrolyzes starch into sugar.

Making Chinese yam products was explored and learned by some people in Hy Cuong commune from some localities with rich experience in confectionery production such as Hanoi, Bac Ninh, etc., who then applied their knowledge in production in their own homeland. From raw materials available at the locality and neighboring areas, the owners of the production facilities have made many delicious cakes with their own flavors such as: Chinese yam cake, crispy sesame Chinese yam cake, Chinese yam baked cake, etc.

Production of a cake must go through many stages. Chinese yam cakes are made from the main ingredient of Chinese yams, by grinding Chinese yams into powder, then cooking it with sticky rice flour, malt and sugar. Experienced cooks observe the ripeness and stickiness of the cakes before taking out, lay a grated coconut cover, then let it cool, cut into pieces, and do packing. In order to build a brand and maintain the high quality of the product, selection of quality ingredients, ensuring food safety and hygiene requirements has been concerned and strictly followed by bakers and confectioners. Selection of raw materials and processing to ensure food safety and hygiene is a top priority. All materials such as: Chinese yams, rice and peanuts are carefully selected, not to be moldy and spoilt so that the product will have high quality. All employees during production are required to wear protective equipment to keep hygiene. The production facilities guarantee that their specialty cakes contain no preservatives and all comply with the food hygiene and safety procedures.

Being rich in types and diverse in forms has brought products from Chinese yams and other agricultural products of the Fatherland to the stalls in the relic site and also in some other provinces. When coming to Hung Kings’ Temple, visitors can buy the products made from typical ingredients of the locality and by the local people at the foot of Hung Mountain. Up to now, Chinese yam cakes have been favored by many tourists across the country, distributed in many provinces and cities and gradually asserted its name in the market.

Phu Tho Tourist Information Center

TITC
Từ khóa: Chinese Yam cakes, Hung Kings’ Temple, Phú Thọ, rural gift, tourists

Tin liên quan

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Ngày 21/3/2025, Thủ tướng Chính phủ chính thức phát động phong trào hỗ trợ vay vốn mua nhà cho người trẻ, tạo cơ hội sở hữu nhà, ổn định cuộc sống và thúc đẩy sự phát triển của thị trường bất động sản. Ngay sau đó, nhiều ngân hàng thương

Nâng niu những mảnh ghép văn hóa Cơ Tu

Tiếng kèn lá thánh thót tựa tiếng chim hót đưa du khách lạc vào không gian núi rừng hoang sơ. Trong bộ thổ cẩm truyền thống, già Bríu Pố (trú tại xã Lăng, huyện Tây Giang) bước ra, dẫn những người có mặt ở phố tây An Thượng (quận Ngũ

Đến với đất và người Thái Nguyên

Kon Tum khai thác tài nguyên độc đáo để phát triển du lịch

Du lịch cộng đồng tạo sinh kế bền vững cho đồng bào dân tộc thiểu số ở Lai Châu

Xem tiếp

Tin nổi bật

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Khai mạc Năm Du lịch Quốc gia – Huế 2025: Biểu tượng của sự đổi mới và phát triển dựa trên di sản

Net Zero: Góc nhìn từ chiến dịch “Giờ Trái đất”

Lan tỏa thông điệp sống xanh từ Giờ Trái đất

Khai mạc Ngày hội môi trường “Đà Nẵng xanh – Biển trong lành”

Xem nhiều nhất

Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Lợi ích của việc trồng và bảo vệ cây xanh - Giúp giảm thiểu ô nhiễm môi trường không khí ở Việt Nam
Vùng Đông Nam Bộ: Phát triển du lịch sinh thái từ khu dự trữ sinh quyển 
Đa dạng sinh học ở Việt Nam: Thực trạng và các giải pháp
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC