Skip to content
Thứ 7, ngày 07/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • News & Events
  • /
  • Lai Chau mountain fair promotes ethnic products

Lai Chau mountain fair promotes ethnic products

Cập nhật: 22/06/2023

Lai Chau province is home to 20 ethnic groups, who have upheld a rich cultural diversity. The weekly mountain fair is a venue for them to exhibit and sell their cultural and culinary specialties to tourists.

Young people of Sin Suoi Ho hamlet introduce their special dishes to tourists. (photo: VOV)

Every Saturday the Sin Suoi Ho fair in Phong Tho district is crowded with people of different ethnic groups and tourists. They come to buy and exchange agricultural goods and handmade products such as brocade clothes, Mong panpipes, jewelry, and many kinds of souvenirs.

Hang Thi Ke of Sin Suoi Ho hamlet said: “I sell brocade blouses, skirts, dresses, and bags. I use social networks to introduce my products and our group’s culture.”

In recent years, Lai Chau province and Sin Suoi Ho hamlet in particular have received a growing number of tourists. The villagers have produced more souvenirs, clothes, and accessories to sell to tourists.

Cunique Chloe, a French tourist, said: “The fair is lively. Many people gather here to sell fantastic cultural products. I like these beautiful clothes and bags. I will buy some as souvenirs for my relatives and friends.”

The San Thang night fair in Lai Chau city is famous for ethnic dishes such as horse meat soup, grilled meat, smoked pork, sour pho, and many types of ethnic cakes of the Giay. On a winter night, nothing is more delicious than a hot bowl of pho noodle.

A corner of Sin Suoi Ho fair in Phong Tho district, Lai Chau province (photo: VOV)

Nung Thi Nga, whose family has a long tradition of making pho noodle, said that in order to produce delicious pho noodle, they have to be careful at every stage, from selecting the rice to soaking and grinding the wet flour, spreading the batter in thin sheets, and cutting them. Every day her family makes 40kg of pho noodle, and twice that on market day.

Nga said: “When I was little, my parents taught me to make pho noodle. I’ve been selling the noodle for more than 10 years. My shop is always crowded. I’m very happy when I have many customers.”

The pho noodle of the Giay is handmade from local special rice. The hot broth has a unique, delicious flavor.

Nguyen Thanh Hai, a tourist from Hanoi, said: “I’ve come to Lai Chau several times. But this is the first time I’ve visited San Thang. The pho is delicious and fresh. They eat pho with aromatic herbs to enhance the flavor. I definitely will introduce the dish to many people.”

The cultural diversity of the ethnic groups in Lai Chau province offers tourists a unique attraction. The cultural products are being preserved and promoted through local fairs.

TITC
Từ khóa: cultural and culinary specialties, cultural diversity, ethnic groups, Lai Châu, tourists, weekly mountain fair

Tin liên quan

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Ngày 21/3/2025, Thủ tướng Chính phủ chính thức phát động phong trào hỗ trợ vay vốn mua nhà cho người trẻ, tạo cơ hội sở hữu nhà, ổn định cuộc sống và thúc đẩy sự phát triển của thị trường bất động sản. Ngay sau đó, nhiều ngân hàng thương

Nâng niu những mảnh ghép văn hóa Cơ Tu

Tiếng kèn lá thánh thót tựa tiếng chim hót đưa du khách lạc vào không gian núi rừng hoang sơ. Trong bộ thổ cẩm truyền thống, già Bríu Pố (trú tại xã Lăng, huyện Tây Giang) bước ra, dẫn những người có mặt ở phố tây An Thượng (quận Ngũ

Đến với đất và người Thái Nguyên

Kon Tum khai thác tài nguyên độc đáo để phát triển du lịch

Du lịch cộng đồng tạo sinh kế bền vững cho đồng bào dân tộc thiểu số ở Lai Châu

Xem tiếp

Tin nổi bật

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Khai mạc Năm Du lịch Quốc gia – Huế 2025: Biểu tượng của sự đổi mới và phát triển dựa trên di sản

Net Zero: Góc nhìn từ chiến dịch “Giờ Trái đất”

Lan tỏa thông điệp sống xanh từ Giờ Trái đất

Khai mạc Ngày hội môi trường “Đà Nẵng xanh – Biển trong lành”

Xem nhiều nhất

Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Lợi ích của việc trồng và bảo vệ cây xanh - Giúp giảm thiểu ô nhiễm môi trường không khí ở Việt Nam
Vùng Đông Nam Bộ: Phát triển du lịch sinh thái từ khu dự trữ sinh quyển 
Nỗ lực bảo tồn Sao la (Pseudoryx nghetinhensis) và các loài động vật hoang dã tại Vườn Quốc gia Vũ Quang - Hà Tĩnh
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC