Skip to content
Thứ 7, ngày 07/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Culture - Heritage
  • /
  • Organizing Ha Noi Cuisine Space on the late of September

Organizing Ha Noi Cuisine Space on the late of September

Cập nhật: 21/08/2023

TITC) – Ha Noi People's Committee will organize space to introduce Ha Noi cuisine at Ha Noi Children's Palace (36-38 Ly Thai To Str., Hoan Kiem District, Ha Noi) from 29th September to 1st October 2023 under the theme “Essence of Vietnamese Cuisine”.

Ha Noi culture and cuisine space 2018. Photo: internet

“Ha Noi Cuisine Space” is held in order to promote culinary value as a unique tourism product of Ha Noi Capital to the people, domestic and international tourists.

At the event, artists and culinary villages of Ha Noi and Vietnam in general will introduce culinary products, traditional and modern craft villages. Visitors have the opportunity to enjoy food and experience Vietnamese culinary culture.

Ha Noi cuisine and the culinary quintessence of Vietnam have been handed down and promoted through thousands of years of history. In addition to its own values, Ha Noi cuisine also has the convergence of regional cuisine, receiving the quintessence of world famous cuisines.

“Ha Noi Cuisine Space” has culinary spaces, mini scenes and side activities.

Accordingly, Ha Noi culinary space – Ha Noi traditional cuisine will recreate traditional Ha Noi dishes such as Bun thang (rice noodle soup with chicken, fried egg, laksa leaves), Cha ca La Vong (grilled fish), cold snail noodle, Phu Thuong sticky rice, O mai (salted dried fruit), Vietnam bread and especially Ha Noi’s Pho. Visitors can experience the process of making "rice noodle", one of the ingredients to make typical dishes of noodle and pho.

The space introduces craft villages such as wine of Ngau village (Thanh Tri District), stir-fried rice noodle with can (water celery) vegetable (Dong Anh District), Cu Da soya sauce (Thanh Oai District), soya sauce from Duong Lam ancient village (Son Tay Town)…

Besides, there are stalls of Vietnamese regional cuisine and international cuisine, drinks and snacks on mobile booths.

The space to promote Michelin-winning culinary establishments like Tam Vi, Gia, Au Trieu’s Pho, Nguyet’s Chicken Pho, Cha Ca Thang Long, Bib Gourmand…

Booth introduces “Essence of Vietnamese Spices” of different regions including Northwest (ginger, Mac Khen, cardamom, cinnamon), Northeast (doi seeds, molasses, lemongrass, anise), Red River Delta regions (guise leaves, Chay (Artocarpus tonkinensis), turmeric). Visitors can put puzzles to make “Vietnamese Spices Map”.

Ha Noi culture and cuisine space 2018. Photo: internet

In addition, there are mini scenes of quintessence of Ha Noi cuisine, crystallizing Vietnamese cuisine, walking around the world, full moon festival.

Side activities include seminar, talkshows, flair bartening, mini games, food games for children…

“Ha Noi Cuisine Space” takes place at the same time as the Ha Noi Autumn Festival, in order to stimulate tourism demand and attract domestic and international tourists.

Tourism Information Technology Center

TITC
Từ khóa: craft village, Ha Noi cuisine

Tin liên quan

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Ngày 21/3/2025, Thủ tướng Chính phủ chính thức phát động phong trào hỗ trợ vay vốn mua nhà cho người trẻ, tạo cơ hội sở hữu nhà, ổn định cuộc sống và thúc đẩy sự phát triển của thị trường bất động sản. Ngay sau đó, nhiều ngân hàng thương

Nâng niu những mảnh ghép văn hóa Cơ Tu

Tiếng kèn lá thánh thót tựa tiếng chim hót đưa du khách lạc vào không gian núi rừng hoang sơ. Trong bộ thổ cẩm truyền thống, già Bríu Pố (trú tại xã Lăng, huyện Tây Giang) bước ra, dẫn những người có mặt ở phố tây An Thượng (quận Ngũ

Đến với đất và người Thái Nguyên

Kon Tum khai thác tài nguyên độc đáo để phát triển du lịch

Du lịch cộng đồng tạo sinh kế bền vững cho đồng bào dân tộc thiểu số ở Lai Châu

Xem tiếp

Tin nổi bật

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Khai mạc Năm Du lịch Quốc gia – Huế 2025: Biểu tượng của sự đổi mới và phát triển dựa trên di sản

Net Zero: Góc nhìn từ chiến dịch “Giờ Trái đất”

Lan tỏa thông điệp sống xanh từ Giờ Trái đất

Khai mạc Ngày hội môi trường “Đà Nẵng xanh – Biển trong lành”

Xem nhiều nhất

Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Lợi ích của việc trồng và bảo vệ cây xanh - Giúp giảm thiểu ô nhiễm môi trường không khí ở Việt Nam
Vùng Đông Nam Bộ: Phát triển du lịch sinh thái từ khu dự trữ sinh quyển 
Đa dạng sinh học ở Việt Nam: Thực trạng và các giải pháp
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC