Skip to content

Warning: Undefined array key 0 in /var/www/vhosts/en.moitruongdulich.vn/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/functions.php on line 567
, ngày 08/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • Try and enjoy

Try and enjoy

Cập nhật: 22/07/2022

Wanting to try seafood in different regions has always been one of the top reasons why people travel so much nowadays. In the South of Viet Nam, there are countless famous dishes for visitors to try and enjoy, which will surely give them an unforgettable impression.

Sea tuna eye of Phu Yen

SEA TUNA EYE

Speaking of Phu Yen, it is impossible not to mention the sea tuna eye specialty. Being a highly nutritious seafood, tuna is a great source of nutrition and is made into various dishes. In particular, the locals have created a tuna-eye stew with Chinese traditional medicine herbs. The tuna eyes are usually stewed in small pots with some herbs such as Chinese jujube, Wolfberry, and some spices like onion, garlic, and pepper... The result is a very delicious and nutritious dish for the guests to enjoy. With a distinctive taste, in 2014, sea tuna eye was voted by the Vietnam Record Association to be in the top 10 most famous seafood specialties in Vietnam.

Khọt cake of Vung Tau

KHOT CAKE OF VUNG TAU

Coming to Vung Tau, one of the dishes that visitors must try is khọt cake. Here, there are many famous spots to get khọt cake, such as: Co Ba Vung Tau, Banh Khot Ba Hai, Banh Khot Goc Vu Sua,... The main ingredients of the dish are flour and shrimp. To add to the appeal, the cake is also decorated with red and yellow shades.

While enjoying the khọt cake, guests will feel the crispness of the flour mixed with the shrimp meat, combined with the amazing aroma of onion and fat. Add some savory vegetables and a sweet and sour spicy sauce and what you have is an unforgettable dish.

THANH PHU CRAB

The Thanh Phu district of Ben Tre city borders the East Sea with a long coast. Hence, seafood in this area has many unique features and values.

Thanh Phu crab is known for its top quality, with quite a large size, rich in crab roe, crispy meat, and an overall taste that is very good. Coming to Thanh Phu, visitors must definitely try eating hot pot with crabs and lots of vegetables, creating a very sweet and tasty soup.

Phu Quoc's herring salad

PHU QUOC’S HERRING SALAD

One of the dishes that helped building Kien Giang's culinary brand is Phu Quoc’s herring salad. The herring used for the dish must be fresh to ensure its natural flavor after the making process. After the cleaning process, the herring will be sliced and mixed with onions, basil, or Phu Quoc wild vegetables, depending on the recipe of different diner.

The sauce play a crucial role in the making of Phu Quoc’s herring salad. Phu Quoc fish sauce will be mixed with lemon juice, added with a little sugar, garlic, pepper... to create a very tasty bowl of sauce. The sauce the will be spread evenly on the lettuce, eggplant, and basil... on the surface of the rice paper, then a layer on the freshly scented fish. The mixture the will be rolled and then enjoy with the sauce. When enjoying the dish, guests will taste the famous sweetness of Phu Quoc herring salad.

Thanh Tung

TITC
Từ khóa: Bến Tre, crab, famous dishes, herring salad, khọt cake, Phú Quốc, Phú Yên, sea tuna eye, seafood, Vũng Tàu

Tin liên quan

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Ngày 21/3/2025, Thủ tướng Chính phủ chính thức phát động phong trào hỗ trợ vay vốn mua nhà cho người trẻ, tạo cơ hội sở hữu nhà, ổn định cuộc sống và thúc đẩy sự phát triển của thị trường bất động sản. Ngay sau đó, nhiều ngân hàng thương

Nâng niu những mảnh ghép văn hóa Cơ Tu

Tiếng kèn lá thánh thót tựa tiếng chim hót đưa du khách lạc vào không gian núi rừng hoang sơ. Trong bộ thổ cẩm truyền thống, già Bríu Pố (trú tại xã Lăng, huyện Tây Giang) bước ra, dẫn những người có mặt ở phố tây An Thượng (quận Ngũ

Đến với đất và người Thái Nguyên

Kon Tum khai thác tài nguyên độc đáo để phát triển du lịch

Du lịch cộng đồng tạo sinh kế bền vững cho đồng bào dân tộc thiểu số ở Lai Châu

Xem tiếp

Tin nổi bật

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Khai mạc Năm Du lịch Quốc gia – Huế 2025: Biểu tượng của sự đổi mới và phát triển dựa trên di sản

Net Zero: Góc nhìn từ chiến dịch “Giờ Trái đất”

Lan tỏa thông điệp sống xanh từ Giờ Trái đất

Khai mạc Ngày hội môi trường “Đà Nẵng xanh – Biển trong lành”

Xem nhiều nhất

Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Lợi ích của việc trồng và bảo vệ cây xanh - Giúp giảm thiểu ô nhiễm môi trường không khí ở Việt Nam
Vùng Đông Nam Bộ: Phát triển du lịch sinh thái từ khu dự trữ sinh quyển 
Đa dạng sinh học ở Việt Nam: Thực trạng và các giải pháp
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC