Skip to content
Thứ 3, ngày 10/06/2025
|
English
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • /
  • Charming Viet Nam
  • /
  • US Vlogger reveals six must-try Vietnamese dishes

US Vlogger reveals six must-try Vietnamese dishes

Cập nhật: 16/03/2023

Vlogger Brandon Hurley of the United States, who has been living in Ho Chi Minh City for more than eight years, has recommended six delicious local dishes that foreign visitors should not miss out on when travelling to Vietnam.

Cơm tam (broken rice)

Com tam is available nationwide, but the taste of the dish with grilled pork chops, shredded pork skin, and steamed egg custard is best in the south, particularly in Ho Chi Minh City.

At some restaurants, omelettes, steamed egg rolls, and fried chicken are added to the dish, whilst the broken rice is eaten with sweet and sour fish sauce and fried fragrant onion.

Mam tom (shrimp paste)

Mam tom (shrimp paste or shrimp sauce) is a strong-smelling fermented condiment popularly used in Vietnamese food. There are two types of shrimp paste, with one being extremely dry and firm while the other is moist and saucy. The former can be used to marinate food, while the latter can be used as a dipping sauce.

Shrimp paste is frequently made by fermenting sea shrimps with salt to achieve the desired flavour and colour. Typically, the dark purple colour and salty flavour are the main characteristics of a delectable shrimp paste.

Banh cuon (rice noodle roll)

Banh Cuon (rice noodle roll) is one of the traditional dishes found in Hanoi, although it is sold nationwide.

It is made using a thin, wide sheet of steamed fermented rice batter that is filled with seasoned ground pork, minced wood ear mushroom, and minced shallots.

Banh cuon is served with nuoc mam, a mixture of fish sauce, sugar, and lime.

Duong dua (Coconut worm)

The coconut worm has long been considered a specialty food of Ben Tre.

The living worms are dropped into a bowl of alcohol. After the worms emit contaminants, they are then washed and put into a bowl of chili fish sauce, with the living worms being fat and fleshy, similar to an egg yolk.

Banh can (custard cake)

Banh can, which is a popular dish served in the central region, is prepared by pouring the batter, which contains soaked rice and water, into small clay pots on top of a special stove. A small amount of egg is then poured into each of the pots which are then closed in order to allow the mixture to be grilled.

After the cakes are done, cake makers typically flip them over and place them on top of one another, akin to a miniature burger.

The dish is then served with cha (Vietnamese sausage) and a bowl of dipping sauce typically made from fish sauce, chopped onions, and other seasonings, garnished with Vietnamese shumai meatballs.

Bun bo Hue (Hue-style beef noodle soup)

Bun bo Hue is renowned for being the most a favourite among Vietnamese foodies. The dish is a beef noodle soup or Vietnamese soup containing rice vermicelli, beef, and pettioes originating from Hue.

A good bowl of Bun Bo Hue contains vermicelli-like rice noodles, spicy soup, and beef. In addition, other items can be added such as a pork pie, congealed pork blood, and a plate of fresh and raw vegetables.

TITC
Từ khóa: banh can, Banh Cuon, bun bo, com tam, duong dua, mam tom, must-try Vietnamese dishes

Tin liên quan

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Ngày 21/3/2025, Thủ tướng Chính phủ chính thức phát động phong trào hỗ trợ vay vốn mua nhà cho người trẻ, tạo cơ hội sở hữu nhà, ổn định cuộc sống và thúc đẩy sự phát triển của thị trường bất động sản. Ngay sau đó, nhiều ngân hàng thương

Nâng niu những mảnh ghép văn hóa Cơ Tu

Tiếng kèn lá thánh thót tựa tiếng chim hót đưa du khách lạc vào không gian núi rừng hoang sơ. Trong bộ thổ cẩm truyền thống, già Bríu Pố (trú tại xã Lăng, huyện Tây Giang) bước ra, dẫn những người có mặt ở phố tây An Thượng (quận Ngũ

Đến với đất và người Thái Nguyên

Kon Tum khai thác tài nguyên độc đáo để phát triển du lịch

Du lịch cộng đồng tạo sinh kế bền vững cho đồng bào dân tộc thiểu số ở Lai Châu

Xem tiếp

Tin nổi bật

MB Dream Home – Hành trình ấn tượng đồng hành cùng người trẻ

Khai mạc Năm Du lịch Quốc gia – Huế 2025: Biểu tượng của sự đổi mới và phát triển dựa trên di sản

Net Zero: Góc nhìn từ chiến dịch “Giờ Trái đất”

Lan tỏa thông điệp sống xanh từ Giờ Trái đất

Khai mạc Ngày hội môi trường “Đà Nẵng xanh – Biển trong lành”

Xem nhiều nhất

Biến đổi khí hậu đang ảnh hưởng lớn đối với Việt Nam
Bình Định: Triển khai các giải pháp bảo tồn đa dạng sinh học
Lợi ích của việc trồng và bảo vệ cây xanh - Giúp giảm thiểu ô nhiễm môi trường không khí ở Việt Nam
Vùng Đông Nam Bộ: Phát triển du lịch sinh thái từ khu dự trữ sinh quyển 
Đa dạng sinh học ở Việt Nam: Thực trạng và các giải pháp
No posts found

Copyright: VIET NAM NATIONAL AUTHORITY OF TOURISM

Webmaster: TOURISM INFORMATION TECHNOLOGY CENTER

Address: No. 33, Alley 294/2 Kim Ma Street, Ba Dinh District, Ha Noi

Responsible for content: Tourism Information Technology Center

License number: 78/GP-TTĐT dated 29 May 2020

Số lượt truy cập: 72689036.

CATEGORIES

  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
  • Trang chủ
  • Tin tức, sự kiện
  • Du lịch xanh
  • Biến đổi khí hậu
  • Văn hoá, di sản
  • Chương trình dự án
  • Mô hình, kinh nghiệm
  • Phóng sự ảnh
  • Video
nentangso
ic-dulichvn-org
ic-vietnam-travel
ic-moitruogndulich-vn

© TITC